Leksands IF. Foto: Emil Holmgren.
Foto: Emil Holmgren.

Leksands IF förstärker med poängstark amerikan

Leksands IF har idag värvat en ny spelare, 26-årige amerikanen Patrick White, som närmast kommer från slovakiska ligan. Han ansluter till laget i början av nästa vecka.

Värvningen görs trots Leksands ansträngda ekonomin och har gjorts möjlig via externa finansiärer, säger Leksands sportchef Tore Jobs.

White är en pålitlig poänggörare och är tänkt som en ersättare för skadade poängkungen Janos Hari. Amerikanen draftades 2007 i första rundan för NHL-laget Vancouver, men karriären där tog aldrig riktigt fart.

Leksands IF jobbar också på att förlänga låneperioden på backen Alen Bibic eftersom lagkaptenen Jonas Frögren är skadad igen. Förlängningen med Bibic ska finansieras genom en supporterinsamling, som hittills inbringat en bit över 100 000 kr. Förhandling med Rögle om Bibic ska ske på söndag.

Även Mora IK jagar förstärkningar efter att ha råkat in i ett besvärligt skadeläge, fyra backar och fyra forwards är borta. Klubbdirektören Peter Hermodsson tror att det kan bli klart med några nya spelare i morgon.

Leksand spelare sin nästa match i morgon kväll mot Tingsryd på hemmaplan. Mora IK spelar mot AIK i hemmahallen på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".