Ingalill Persson
Ingalill Persson, socialdemokratiskt landstingsråd. Foto: Helena Broström.

Landstingsrådet svarar på lyssnarnas frågor om sparpaketet

6:48 min

Idag har landstingsrådet Ingalill Persson (S) svarat på lyssnarnas frågor gällande det sparpaketsförslag om tjänstemännen har lagt och som - med vissa ändringar - landstingsledningen ställt sig bakom.

Här kan du höra några av frågorna från er lyssnare och svaren från Ingalill Persson. Vill du höra alla frågor och svar hittar du det via tablå-lyssningen.

Jenny Willhelmsson från Svärdsjö var en av alla som ringde in och hade frågor till Ingalill Persson.

Jennys dotter Ellinor föddes för tidigt och har flera funktionshinder, och fram till i somras fick hon proffshjälp av personalen på Hästbergts Specialpedagogiska enhet.

Fråga från Jenny:

Att dra ner på funktionshindrade barn, hur kan det vara prio ett för er i landstinget?

– Problemet med Hästbergs räknas till största delen som förskola, och det är en kommunal verksamhet och inte en landstingsverksamhet. Vi har bedrivit verksamheten på uppdrag åt kommunerna och kopplat på vår habilitering, men det har varit så få barn där att det inte gått ihop sig ekonomiskt, säger Ingalill Persson.

Alla frågor och svar hittar du via tablån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista