Marie-Louise Albertsson verksamhetschef vid Avesta Lasarett
Marie-Louise Albertsson, verksamhetschef vid Avesta lasarett, tycker att 1,3 miljoner kronor vore ett välkommet tillskott till vården i södra Dalarna. Arkivfoto: Eva Larsen

Bank vill ge pengar till sjukhuset i Avesta

Avesta lasarett kan få 1,3 miljoner kronor från Södra Dalarnas sparbank. Pengarna ska användas för att köpa in medicinsk utrustning, som sjukhuset i dag saknar.

Det som behövs är bland annat en maskin för hjärt- och lungräddning och en ny ultraljudsapparat, som kan hjälpa till att snabbare ställa diagnos i akuta situationer.

– En modern och mobil ultraljudsapparat är väldigt viktig för att kunna driva en effektiv medicinsk akutvård, säger Marie-Louise Albertsson verksamhetschef vid akuten samt för medicin, geriatrik och rehabilitering på Avesta lasarett, i ett pressmeddelande.

Sjukhuset i Avesta behöver också en ny endoskopistapel för att kunna kameraundersöka mage och tarm och därmed tidigt upptäcka tarmcancer.

Innan några inköp kan göras måste landstingsstyrelsen formellt acceptera att ta emot de här pengarna, som banken vill skänka för att bidra till samhället i södra Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista