Stjärnornas låtar i Så mycket bättre arrangeras av Stefan Olsson och hans band, i samarbete med artisterna själva. Foto: Tv4
Stjärnornas låtar i Så mycket bättre arrangeras av Stefan Olsson och hans band, i samarbete med artisterna själva. Foto: Tv4

Så är det att vara kapellmästare i Så Mycket Bättre

4:16 min

I det populära tv-programmet Så Mycket Bättre turas kända artister om med att sjunga varandras låtar på nya vis. Till sin hjälp har det ett husband, med en kapellmästare från Hedemora i spetsen.

Stefan Olsson från Hedemora berättar om det är väldigt olika hur mycket hjälp artisterna vill ha.

- Artisterna är ju chefen, ibland har de mycket input och vet exakt hur de vill göra men ibland vill de ha hjälp med kreativa förslag, då kan jag hjälpa till, säger Stefan.

Han menar också att artisterna alltid uppskattar låtarna, trots att många tittare hemma i tv-sofforna verkar störa sig på att artisterna aldrig har något att klaga på.

- Jag upplever aldrig att det är fejk "nu sa jag att det var bra fast jag tyckte att det sög", själva gesten och själva stämningen på plats är väldigt äkta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista