Evakueringsboenden i Falun behöver hjälp av frivilliga

1:30 min

Flera evakueringsboenden för människor som flytt till Sverige har öppnats på olika platser i Dalarna. I exempelvis Falun finns tre stycken och där behöver man nu hjälp av frivilliga som kan finnas på plats och hjälpa till. Vi hamnar i problem om vi inte får hjälp av frivilliga, säger Kent-Ove Strömstedt i Frivilliga Resursgruppen.

Evakueringsboenden är boenden där man vistas i kortare perioder under tiden som man väntan på att få plats på ett asylboende.

Det finns evakueringsboenden på flera platser i Dalarna, bland annat i Smedjebacken, Borlänge, Vansbro och Gagnef.

Och i Falun så finns det nu tre stycken, och där behöver man nu hjälp av frivilliga som kan finnas på plats på boendena.

– Jag har fått den personal jag behöver, det som oroar mig är hur länge det här kommer pågå. Och jag misstänker att det kommer pågå en månad och då hamnar vi i problem om vi inte få hjälp av frivilliga, säger Kent-Ove Strömstedt som är insatschef för Frivilliga Resursgruppen som är de som rekryterar volontärer.

Vilka söker man?

– Det är sådana som vill hjälpa medmänniskor och som har tiden att göra det, och man ska gå en kort utbildning på fyra timmar. Och den utbildningen står vi för.

Alla som kan tänka sig att bli volontärer på evakueringsboenden för flyktingar kan maila till fcff@regiondalarna.se  eller ringa 073-0661708.