Orsa Ridklubb.
1 av 2
Foto: Johan Thorén.
Therese Kax Orsa Ridklubb.
2 av 2
Therese Kax Orsa Ridklubb. Foto: Johan Thorén.

Dyrbara sadlar stulna från Orsa ridklubb i natt

Therese Kax, Orsa Ridklubb: "Det är inga småtjuvar, de vet vad de vill ha"
0:55 min

Orsa Ridklubb i Sandhed utsattes för inbrott nu under morgonen. Polisen fick larm efter sju-tiden om att en eller flera personer har brutit sig in och stulit fem sadlar. De här sadlarna kostar mellan 15 000 och 25 000 kronor, berättar Therese Kax från ridklubben.

– De har bara tagit de dyraste sadlarna, de andra har de lämnat. De här sadlarna kostar mellan 15 000 och 25 000 kronor, berättar Therese Kax från Orsa Ridklubb.

– Det här är inga småtjuvar, de vet vad de ville ha. De har plockat av stigbyglar och allt som satt på, de har bara tagit sadlarna. De har varit ute efter vissa märken, säger Therese Kax.

Polisen har fått in flera anmälningar om stölder av hästsadlar senaste tiden. Natten mellan torsdag och fredag var det inbrott i ett stall i Lönnemossa utanför Falun, och i helgen hände liknande saker i Dala-Järna, där det också var en stöld tidigare i höst.

Dessutom drabbades Pärlby Ridhus i Grangärde i helgen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".