Anonymous tar på sig hackerattack mot dt.se

2:39 min

Om svensk media är så jävla korkade att de sponsrar ett företag som tjänar pengar på IS terror, så får de skylla sig själva. Det menar hackernätverket Anonymous, som tagit på sig attacken mot dt.se igår kväll. Nej, säger MittMedia, det var ett strömavbrott.

Sent igår kväll gick det att läsa på Dalarnas Tidningars hemsida att dt.se och andra av MittMedias sajter kunde vara utsatta för en hackerattack. 

Hackernätverket Anonymous tog på sig attacken, men nu ändrar sig MittMeida och säger att det handlar om ett strömavbrott hos det it-företag som ska skydda MittMedia från hackerattacker, Cloudflare.

– Felet har berott på ett strömproblem i ett datacenter i London, så utifrån vad vi vet så är det inte en hackerattack, säger Erik Nordlund, systemutvecklare på MittMedia.

Ni skrev ju själva på era egna tidningars hemsidor att det kunde röra sig om en hackerattack, var fick ni den infon ifrån?

– Vi såg att det var viss trafik till oss som inte gick fram helt enkelt.

Men Anonymous Sweden skriver själva att de har gjort en attack mot företaget Cloudflare, och de skriver:

Om svensk media är så jävla korkade att de sponsrar ett företag som tjänar pengar på IS terror, så får de skylla sig själva.

Vem ska man tro på?

– Bägge parterna har ju intresse av att lyfta sin respektive version av det.