Bostadsbolaget Nya Byn i Avesta.
Foto: Johan Thorén

Nya Byns vd förnekar att företaget använt kriminella metoder

Vd Christian Kirkman-Möller: "Det är nonsens"
1:22 min

Hyresgästföreningen Region Mitt hävdar att företaget Nya Byn Krylbo använder sig av kriminella metoder och hotar hyresgästerna. Men företagets vd slår ifrån sig anklagelserna.

Turerna kring bostadsbolaget Nya Byn Krylbo i Avesta fortsätter.

Igår påstod vd:n Christian Kirkman-Möller att en anställd vid bolaget hade använt kriminella metoder för att få människor att betala svart för lägenhetskontrakt. Den anställda skulle också ha avskedats.

I dag hävdade företrädare för Hyresgästföreningen Region Mitt att det är företaget som använder olagliga metoder och hyresavtal. Representanter för Hyresgästföreningen har berättat för P4 Dalarna att företaget skulle ha kommit med hot om vräkning och till och med våld mot hyresgäster.

Men vd:n för Nya Byn Krylbo tillbakavisar alla anklagelser. Christian Kirkman-Möller menar att det faktum att bolagsledningen själv vänt sig till polisen visar att företaget inte har något att dölja.

Han är kritisk till att Hyresgästföreningen inte agerat tidigare om de känt till missförhållanden en längre tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".