Monica Lundin, Borlänge, på (Folkpartiet) Liberalernas landsmöte 2015.
1 av 2
Monica Lundin, Borlänge, på Liberalernas landsmöte i Stockholm. Foto: Privat
Borlängepolitikern Monica Lundin tillsammans med Jan Björklund, partiledare för Liberalerna (som tidigare hette Folkpartiet Liberalerna).
2 av 2
Monica Lundin stödjer sin partiledare Jan Björklund, som öppnat för ett budgetsamarbete mellan regeringen och enbart hans parti Liberalerna (som tidigare hette Folkpartiet Liberalerna). Foto: Privat

Borlängepolitiker vill att Sverige bidrar med vapen i kampen mot IS

2:14 min

Utrikespolitik debatteras i dag på Liberalernas (f d Folkpartiets) pågående landsmöte. Monica Lundin från Borlänge vill att Sverige ska bidra med vapen i kampen mot Islamiska staten.

I dag har Folkpartiet Liberalerna bytt namn till enbart Liberalerna. Något som liberalen Monica Lundin från Borlänge är glad för.

Men namnbytet är inte det enda beslutet som tagits på landsmötet i Stockholm. Partiet har bland annat röstat för en ny skattereform och sträckt ut handen för ett budgetsamarbete med regeringen – utan resten av alliansen.

– Det vi egentligen gör är en grön skatteväxling, säger Monica Lundin.

– Och vad gäller att sträcka ut handen mot det rödgröna blocket och framför allt Socialdemokraterna – jag kan känna att är det vad som krävs just nu för att få igenom vår politik, så är jag villig att köra på det.

Liberalerna har också debatterat utrikespolitik på landsmötet. Där vill Monica Lundin att Sverige ska ge vapen till de kurdiska Peshmerga-trupperna för att hjälpa dem att bekämpa Islamiska staten.

– Det är en stor och viktig fråga att vi står upp mot det vansinne som IS håller på med, säger Monica Lundin.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista