Per-Erik "Perra" Johnsson blir LIF:s nye tränare. Foto: Nyhetsbyrån TT/Mikael Fritzon
1 av 3
Per-Erik "Perra" Johnsson blir LIF:s nye tränare. Foto: Nyhetsbyrån TT/Mikael Fritzon
Leksands IF tränare Sjur Robert Nilsen.
2 av 3
Leksands IF tränare Sjur Robert Nilsen lämnar sitt uppdrag för klubben. Foto: TT.
Leksands IF. Foto: Emil Holmgren.
3 av 3
Leksands IF. Foto: Emil Holmgren.

Per-Erik Johnsson tar över som LIF-tränare

Perra Johnson: "Ett uppdrag som heter duga"
3:49 min

I förmiddags presenterade Leksands IF en ny tränarkonstellation. Meriterade och välkände Per-Erik "Perra" Johnsson från Karlstad tar över som huvudtränare efter Sjur Robert Nilsen.

Efter fyra raka förluster som gjort att Leksands IF ramlat ned till jumboplats i Hockeyallsvenskan, meddelade klubben vid 11-tiden idag att tränarduon Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén skiljs från sina uppdrag.

Enligt ett pressmeddelande från Leksands IF så togs beslutet gemensamt av föreningen och tränarna:

- Sjur och Rosén har alltid varit rakryggade och lojala mot Leksands IF. De har full förståelse för det som nu sker, säger vice VD:n Tore Jobs och Sportrådets Mikael Karlberg.

Ny tränare blir värmlänningen Per-Erik "Perra" Johnsson, som kommer att assisteras av gamle storspelaren Magnus "Sigge" Svensson och juniortränaren Gereon Dahlgren.

Per-Erik Johnsson räddade förra säsongen kvar Modo i SHL. Han vann 2005/06 SM-guld som tränare för Färjestads BK. Han har också tränat Skellefteå i två säsonger. Han har också basat i Timrå och AIK, där fick han lämna sitt uppdrag under säsongen.

Magnus "Sigge" Svensson är en backlegendar i Leksands IF och var med om att vinna OS-guld med Tre Kronor i Lillehammer 1994. 

- Perra Johnsson har bland annat en styrka i att han är väldigt bra på att få ihop en grupp där han får alla att kämpa tillsammans, och Sigge kommer att bli väldigt nyttig för oss när det gäller supporten till våra backar. Gereon Dahlgren är en ung, lovande tränare som vi tror stenhårt på. Det här känns som helt rätt personer för Leksands IF, säger Mikael Karlberg.

Per-Erik "Perra" Johnsson ska finnas på plats i Leksand redan i kväll och leder från och med i morgon förmiddagens ispass. Nästa match spelas på onsdag, hemma mot Västerås.

Leksand ramlade som bekant ur högsta serien i våras och har förutom sportsliga problem även ekonomiska problem.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".