Leksandsspelare
1 av 2
Foto: TT.
Jonas Bergqvist
2 av 2
Jonas Bergqvist. Foto: TT.

Jonas Bergqvists kärlek till Leksands IF: Jag tror på mirakel

Jonas Bergqvist: "Det är som om någon skulle säga att, du får inte vara kär i henne längre..."
2:46 min

Leksands IF ligger sist i tabellen. Tränarna byttes ut igår och framtiden är oviss. Och hur är det egentligen att vara supporter i en tid som denna? Jag har alltid trott på mirakel, säger en hoppfull Jonas Bergqvist, före detta spelare och VD för Leksands IF.

Jonas Bergqvist har varit både spelare och VD för föreningen och nu är han supporter, och säger så här om situationen för Leksands IF.

– Jag har alltid trott på mirakel, men självklart så har jag lidit med Leksand under hela hösten. Men man ska komma ihåg att Leksand är ett lag som egentligen skull slåss om en åttonde plats om man tittar på laget. Sedan har det gått sämre än så, nu ligger man sist men med åttonde platsen inom räckhåll.

– Det har varit jobbigt att se matcherna tycker jag, det har varit krampartat, så vi får se om det här blir en nytändning. Men det är som en kärlek liksom, det går inte att ta bort. Det är som om någon skulle säga 'du får inte var kär i henne längre', det är samma sak med mig. Det är något väldigt varmt i hjärtat som jag önskar all lycka, säger Jonas Bergqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".