Magnus "Sigge" Svensson. Ny assisterande tränare för Leksands IF.
1 av 2
Magnus "Sigge" Svensson, ny assisterande tränare för Leksands IF. Foto: Stefan Ubbesen.
Simon Norberg, Marcus Björk och Filip Hedberg efter första träningen under nye huvudtränaren, Per-Erik Johnsson.
2 av 2
Simon Norberg, Marcus Björk och Filip Hedberg efter första träningen under nye huvudtränaren, Per-Erik Johnsson. Foto: Stefan Ubbesen.

Magnus "Sigge" Svensson optimist inför tränaruppdraget

Magnus Svensson: "Vi ska till kval!"
1:33 min

I förmiddags tränade tabelljumbon Leksands IF för första gången med den nya tränartrion på isen. Backlegendaren Magnus "Sigge" Svensson, som är ny andretränare, tror att trenden vänder nu.

Magnus "Sigge" Svensson har spelat över 500 matcher för Leksand i högsta serien och gjort flera landskamper. OS-guldet i Lillehammer är kanske höjdpunkten i karriären, där han spelade en av huvudrollerna i straffdramatiken när Sverige besegrade Kanada i finalen.

Nu ska han tillsammans med huvudtränaren Per-Erik "Perra" Johnsson och den andra andretränaren Gereon Dahlgren försöka vända trenden.

- Vi ska göra vårt bästa och försöka få in en positiv attityd i truppen och börja vinna matcher. Målet är att bli bland de åtta bästa och därmed vara med och kvala i vår, säger han.

Första försöket för Magnus "Sigge" Svensson och de övriga tränarna blir i morgon kväll, då Leksand spelar hemma mot topplaget Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".