Rolf Hammar, Janne Stefansson och Lars-Arne Bölling på plats i Sixten Jernberg-museet i Limedsforsen.
Rolf Hammar, Janne Stefansson och Lars-Arne Bölling på plats i Sixten Jernberg-museet i Limedsforsen. Foto: Stefan Ubbesen.

Skidlegendarer träffades på Sixtens museum i Limedsforsen

Rolf Hammar: "Det var stort intresse när jag ringde runt."
1:25 min

Prata minnen, skratta och ha skoj. Det var målsättningen när förre vasaloppsgeneralen Rolf Hammar idag samlade ett stort gäng av tidigare elitskidåkare till en träff. Mellan 15 och 20 åkare slöt upp i Sixten Jernbergs museum i Limedsforsen.

Ett trevligt initiativ, tyckte Janne Stefansson och Lars-Arne Bölling som var två av deltagarna. Båda har åtskilliga toppplaceringar från både Vasaloppet och internationella tävlingar.

– Jag bor bra till i närheten av skidspår så jag åker fortfarande en hel del skidor, säger Janne Stefansson.

Men det är stor skillnad på elitskidåkningen nu och då, säger båda, och de är eniga om att det var bättre förr.

Rolf Hammar, som tidigare var general för Vasaloppet, var den som tog initiativet till träffen.

– Jag ringde runt till det här gänget för att höra om det fanns intresse för att träffas och prata lite minnen, och det var stor respons, säger Rolf Hammar.

Här är de som deltog i träffen:

Karl-Åke Apsh, Åke Stenqvist, Lars-Arne Bölling, John-Erik Eggens, Jan Håkansson, Esbjörn Ulvenwall, Rolf Rämgård, Bengt Eriksson, Sten Eriksson, Lennart Pettersson, Janne Stefansson, Bruno Åvik, Sune Larsson, Torsten Samuelsson och Rolf Hammar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".