Många samlades på mötet i Folkets park i Grängesberg. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sverigesradio.
Många samlades på mötet i Folkets park i Grängesberg. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg/Sveriges Radio.

Många på protestmöte mot skolnedläggningar i Grängesberg

Grängesbergsbo: "Ingen kommer vilja bo här om det inte finns en bra skola"
3:47 min

Det var mycket upprörda känslor på det protestmöte som hölls i Folkets park i Grängesberg i går kväll. Mötet var ett sista försök att rädda kvar årskurs 7-9 på Parkskolan i Grängesberg, men också för att stå upp för de tre andra nedläggningshotade skolorna i kommunen.

En som var på mötet var Callum Martin som går i åttan på Parkskolan och som oroar sig över att behöva flytta till högstadiet inne i Ludvika istället.

– Det känns mycket tryggare att gå i skolan här på Parkskolan, säger han.

Det var fullt hus i Folkets park i Grängesberg i går kväll. Många av de som var där upplever att allt mer av verksamheten i kommunen centraliseras till Ludvika och nu när byn också riskerar att förlora både Björkås skola och årskurs 7-9 på Parkskolan var måttet rågat.

Några av de som protesterade var Patrik Gustafsson och Jenny Hägglund.

– Det kommer påverka våra barn, dom kommer få resa en timme längre till skolan. Och vilken barnfamilj vill flytta till en ort utan skola?, frågar de sig.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".