Kommunal. Foto: Bertil Ericson/TT.
Foto: Bertil Ericson/TT.

Kommunals ordförande avgår vid nästa kongress

Sebastian Karlberg: "Organisationen tillhör oss, inte fackpamparna"
2:43 min

Kommunals ordförande Annelie Nordström avgår vid kongressen i maj. Det meddelade hon vid en presskonferens idag. Medlemmen Sebastian Karlberg från Borlänge har tidigare sagt att medlemmarna inte borde gå ur, utan att ledningen borde bytas ut. 

Medlemsraset för Kommunal tilltar. Nästan 10 000 medlemmar har nu begärt utträde, uppger förbundets pressavdelning. Sebastian Karlberg från Borlänge är student och vårdbiträde. Han tänker inte gå ur facket. Men vill se en ny ledning för Kommunal.

I en intervju i Studio Ett tidigare tidigare så sa Kommunals medlem Sebastian Karlberg från Borlänge så här om skandalen:

– Jag är inte förvånad över att samhällstopparna festar på våra pengar, det har de alltid gjort. Det jag tycker är värst är att de ljuger om det och skyller i från sig.

Han tycker inte att medlemmarna ska gå ur, eftersom organisationen tillhör medlemmarna.

– Och inte de där fackpamparna, så det är upp till oss att ge dem en spark i arslet på nästa kongress och sätter in folk som tar det vi säger på allvar och inte slösar med våra pengar.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".