Konstnären Peter Johansson från Sälen har tillsammans med sin samarbetspartner Barbro Westling fått uppdraget att smycka ut en av de nya tunnelbanestationerna i Stockholm.
Konstnären Peter Johansson från Sälen har tillsammans med sin samarbetspartner Barbro Westling fått uppdraget att smycka ut en av de nya tunnelbanestationerna i Stockholm. Så här är det tänkt att det ska se ut.

Konstnär från Sälen ska utsmycka tunnelbanestation

0:56 min

Tolv nya tunnelbanestationer ska byggas i Stockholm inom de närmaste åren och de ska utsmyckas. Närmare 7 000 personer har tävlat om att få göra utsmyckningen och en av de som valts ut är Peter Johansson från Sälen.

– Det är strålande, det är så himla kul! Det är en jätteära att få göra något som så många människor kommer att få se, säger Peter Johansson, som ska utsmycka en av Stockholms tolv nya tunnelbanestationer tillsammans med konstnärskollegan Barbro Westling.

I motiveringen står det:

Med ett fantasifullt anslag och en lätt scenografisk ton ges en annorlunda konstnärlig gestaltning som kan bli ett spännande stationsrum. Naturen flyttar in och transformerar rummet på ett överrumplande intressant vis.

– Det är elva till tretton almar som ska gjutas i brons, berättar Peter Johansson om konstprojektet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista