Kommunal-skylt. Foto: Maja Suslin/TT

Röst på stan om Kommunal-skandalerna: Bedrövligt!

1:46 min

Nakenkabaré och champagnefester. Styrelsemedlemmar som inte betalat för sig. Vidlyftiga representationsnotor i form av sprit och vin och shower. Bedrövligt, säger en kvinna på stan, om senaste tidens skandaler inom Kommunal.

Ja under de senaste dagarna har det stormat rejält kring fackförbundet Kommunal.

Efter en granskning av Aftonbladet så avslöjades det att fackförbundet drivit en lyxkrog i Stockholm som har gått back med över 300 miljoner kronor. Och att man på samma krog har arrangerat nakenshower.

Det har också framkommit att styrelsemedlemmar inte betalat för sig på förbundets hotell och det rapporterades om vidlyftiga representationsnotor i form av sprit och vin.

Runt 10 000 medlemmar har nu valt att lämna förbundet och även personer som inte är medlemmar har reagerat starkt på nyheterna kring kommunal.

– Det är inte klokt egentligen. Hur högre tjänstemän kan sätta sig på så höga hästar. Och köpa vinflaskor för 32 000. Och som representerar städerskor som tjänar 18 000, säger en man på stan.

Flera tusen har lämnat förbundet, vad tänker du om det?

– Jag tycker att det är helt rätt, då markerar de ju, säger han.

En kvinna säger så här:

– Det är hemskt, det är bedrövligt! Att vi betalar pengar som ska gå tillbaka till oss, och så gör de inte det.

Har du tänkt gå ur?

– Det har slagit mig, men jag gör nog inte det ändå, jag har fått hjälp av dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista