Håkan Juholt, före detta partiledare för Socialdemokraterna. Foto: Stefan Ubbesen/P4 Dalarna.
Håkan Juholt, före detta partiledare för Socialdemokraterna. Foto: Stefan Ubbesen/P4 Dalarna.

Vi har råd med varandra - diskussion med Håkan Juholt i Ludvika

1:04 min

Håkan Juholt, den tidigare socialdemokratiske partiordföranden, var i Ludvika i går kväll för en diskussion på temat Vi har råd med varandra. Han kommenterade också turbulens inom fackförbundet Kommunal.

Håkan Juholt sitter fortfarande i Riksdagen och åker med jämna mellanrum runt i landet och pratar om socialdemokratin och dess ideologi. I går hölls ett sådant samtal i Ludvika Folkets Hus.

– Jag menar att man ska se varje människa som en resurs, som en tillgång, men politiken i dag handlar väldigt mycket om att människor är en kostnad, säger Håkan Juholt.

– Jag vill bidra till den typen av offensiv debatt, säger han.

Håkan Juholt kommenterade också den senaste veckans avslöjanden om Kommunal, med saftiga representationsnotor, krogskandaler och lägenheter som delats ut till toppar inom arbetarrörelsen.

– Det är för dåligt skött, man tappade greppet över sin egen verksamhet. Klart att människor är förbannade, säger Håkan Juholt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista