Spenat och morotspannkaka foto: Sveriges Radio
Spenat och morotspannkaka foto: Sveriges Radio

Det blir pannkaka av alltihop

Vår kock Sara Nyström tömmer kyl och frys och bokstavligen vispar ihop något som är både gott och nyttigt.

För 4 portioner och en form på ca 30x20 centimeter

6 dl mjölk

3 dl vetemjöl

2 dl förvälld bladspenat ( fryst )

2 dl finriven morot

3 ägg

1 tsk salt

1/2 krm malen vitpeppar

2 msk smör

2 msk vatten

Värm upp ugnen på 150 grader och ställ in ugnsformen med 2 msk smör och värm upp den. Vispa ihop mjölk och mjöl tills den är helt slät, tillsätt ägg, vatten, salt och vitpepparn. Rör till sist ner bladspenaten och morötterna. Häll över smeten i ugnsformen och grädda av i ugnen på 150 grader i 50 minuter. Tag ut ur ugnen och låt den svalna något innan pannkakan serveras med naturell keso och äppelmos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".