Elever på en skola
1 av 2
Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Magnus Nordahl, chef för Barn- och familjeenheten på Socialtjänsten i Falun, Dan Nygren, kommundirektör, och Barn- och utbildningschef Jonathan Block.
2 av 2
Magnus Nordahl, chef för Barn- och familjeenheten på Socialtjänsten i Falun, Dan Nygren, kommundirektör, och Barn- och utbildningschef Jonathan Block. Foto: Johan Thorén.

Krisgrupper ska ta hand om barnens oro

3:47 min

En läkare som misstänks för sexuella övergrepp på barn på en vårdcentral i Falun, har även arbetat som skolläkare i kommunen. Och idag höll Falu kommun en presskonferens om vad kommunen gör för att stötta de barn som kan ha utsatts för sexövergrepp. 

– Det är viktigt att vi bra och snabbt kan möta upp föräldrar som har frågor och oro. Och det gör vi genom att stärka upp våra öppettider på vår mottagningstelefon på Dialogen, säger Magnus Nordahl, som är chef för Barn- och familjeenheten vid Socialtjänsten.

Falu kommun arbetar nu med att ta reda på vilka tider som läkaren har arbetat på skolorna i kommunen. Och krisgrupper har startas på skolorna för att ta hand om barnen.

– Vi startar igång krisgrupper på skolorna för att ta hand om oron, vi ska försöka ta hand om barnen och prata om det på ett bra sätt, säger barn- och utbildningschef Jonatan Block.

Från Falu kommuns sida säger man att man följt rutinerna i samband med anställningen av den nu anhållne skolläkaren, som inte har varit i tjänst sedan misstankarna uppstod mot honom i december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista