Veckans dikt
Montage: P4 Dalarna.

Slampaskandal, Noréndrama och irländska marsvin

"Och sju skitsjuka skidåkare..."
2:24 min

En politiker som måste tvätta munnen och en annan som är het som en fyllefis, små kommuner och snart är Vabruari här.

Lars Svan sammanfattar veckan som gått med i diktform.

Det högsta hönset inom Sverigedemokraterna i Orsa får ta fram tvål och vatten och tvätta sin mun. Efter att på Facebook ha skrivit fula ord om Gudrun.

Ett gigantiskt kliv in i klaveret han trampa, för ingen och allra minst politiker ska väl använda sig av ord som slampa.

Sju skitsjuka skidåkare är vad landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson från Leksand nu får kurera, Halfvarsson, Hellner, Jönsson och Haag med flera, får han nu lov att kuckelimuck-medicinera. För det är inte från sjuksängen vi får stopp på norskarnas framgångs-era.

Bröderna Gustaf och Victor Norén från Borlänge gör nu musik ihop och hoppas nå topplister, detta trots att Norénska dramer brukar sluta med elände och familjetvister.

Vi har berättat om planerna på att slå ihop kommuner i länet för nu är vissa kommuner alldeles för små i storlek. Så snart kan du säga att jag bor i Malung-Sälen-Vansbro-Älvdalens-Kommun, det blir en spännande ordlek.

Efter opinionsundersökningar i veckan så pratas det om att Socialdemokraterna återigen är i kris, och helt plötsligt har Moderaterna och Anna Kinberg-Batra blivit hetare än en fyllefis.

Ännu en köttskandal har avslöjats, och nu handlar det om fusk med märkningen av kött. Att det på förpackningen står ekologisk kossa från Sverige när det är ett anabolstint irländskt marsvin som egentligen har dött.

Konungen har haft namnsdag i veckan och på söndag är det Kyndelsmässodagen. Sen väntar Vabruari med barn med vinterkräksjuka i magen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".