Man hittad livlös i arresten i Borlänge
Foto: Salam Abu Iseifan.

Polisen i Borlänge: Bra att väktare finns på bussarna

2:29 min

Efter slagsmål och bråk på bussar i Borlänge har väktare satts in på en av busslinjerna. Polisen i Borlänge menar att det är bra att väktare finns när de själva har begränsade resurser.

- Problemet är att vi har erfarenheten att den här typen av insatser kan behöva pågå under en ganska lång tid för att komma till rätta med problemet och det har vi inte resurser till, säger David Birgestad, chef för ungdomsgruppen i Borlänge.

Jobbar ni brottsförebyggande på något vis?

– Ja det gör vi, dels har vi i den utredande delen där vi försöker ta reda på vad som har hänt och om det är nån ska ställas ansvarig för händelserna. Sen har vi till exempel nyligen tillsatt områdespoliser som jobbar just brottsförebyggande.

Vad vill du säga till de som ändå känner sig otrygga?

– Jag hoppas ju att man inte ska behöva känna sig otrygg och gör man det så är det bra att man talar om det, antingen för bussbolagen eller för oss, säger David Birgestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista