En bebis
1 av 2
Foto: ERIK DE CASTRO

Högskolan Dalarna utbildar barnmorskelärare i Bangladesh

1:26 min

Högskolan Dalarna ska nu börja undervisa barnmorskelärare i Bangladesh. Utbildningen är nätbaserad och syftet är att den ska förbättra kvalitén på barnmorskelärarnas undervisning. 

Kerstin Erlandsson är projektledare och ska åka till Bangladesh om några veckor för att introducera utbildningen.

– Det känns jättespännande och jätteroligt att vi har fått det här förtroendet från UNFPA att bedriva den här webbaserade utbildningen i Bangladesh, säger Kerstin Erlandsson.

 Utbildningen är ett samarbete mellan Högskolan Dalarna och UNPF, FN:s befolkningsfond som bland annat arbetar för att utöka möjligheterna för kvinnor i världen. Det är drygt 30 barnmorskelärare i Bangladesh som ska gå den webbaserade utbildningen under två och ett halvt år. Då tar de sin masterexamen. 

– Det kommer göra skillnad. Jag tror på den här satsningen som UNFPA gör och det som vi gör. I kombination så kan det bli en framgångssaga som i farmtiden verkligen har påverkan på mödradödligheten i Bangladesh, säger Kerstin Erlandsson.

 


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista