Bilden visar Elin Norrgård på kvinnojouren i Falun.
-- Det ger mycket att engagera sig ideellt, säger Elin Norrgård, kvinnojouren i Falun. Foto: Veronika Karlsson

Kvinnojouren i Falun behöver fler som vill hjälpa utsatta kvinnor

2:57 min

Kvinnojouren i Falun behöver bli fler. Därför ordnar jouren i kväll ett informationsmöte för att locka folk – till alla möjliga uppdrag.

– Det är bra om man har viljan att engagera sig. Och det är bra att man tänker igenom att man har tid att avsätta under åtminstone det närmaste året, säger Elin Norrgård, kvinnojouren i Falun.

– Ska man vara jourkvinna vill vi gärna att man ska kunna lägga lite mer tid. Vi har god erfarenhet av pensionärer till just det uppdraget – de har ofta tid.

Är det någon särskild lämplighet man bör ha?

– Det beror på uppdraget, men det är väldigt viktigt att man verkligen respekterar alla människors lika värde om man jobbar i den här typen av verksamhet och har respekt för alla typer av personer som kommer till oss.

Det här är ju ideellt arbete. Varför har du valt att engagera dig?

– Det ger ju så otroligt mycket att engagera sig ideellt. Många gånger kan man bli förvånad över att det nästan ger mer än det tar, säger Elin Norrgård.

I kväll, torsdag, har kvinnojouren ett informationsmöte om sin verksamhet i sina lokaler på Skolgatan i Falun.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista