Magsjuk kvinna på toaletten
Mellan 20 och 25 personer har drabbats av magsjuka efter att ha ätit på O´Learys i Borlänge. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Många magsjuka efter att ha ätit på O´Learys i Borlänge

2:29 min

Mellan 20 och 25 personer som ätit på restaurang O'Learys i Borlänge, har drabbats av magsjuka med diarré och kräkningar nu under andra halvan av januari. Och kommunens miljöinspektörer har nu konstaterat att restaurangen har haft brister, bland annat i hur hamburgare tillreds.

Smittskyddsenheten på landstinget är inkopplad.

– Det vi vet är att det ingen som har salmonella eller något sådant. Däremot har vi inte fått svar på vad det är. Och det är lite lurigt, för oftast när man blir sjuk av mat när det kommer till vår kännedom så har man tillfrisknat igen. Så då lämnar man prov när man blir pigg. Det säger Bodil Petersén som är smittskyddsköterska.

Restaurangen i Borlänge drivs som ett franchiseföretag. Företrädare för O'Learys Trademark i Sverige säger att de tar det som hänt på största allvar och att de redan vid första larmet om magsjuka tog kontakt för att utreda och åtgärda, och det arbetet fortsätter.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista