Leksands forward Jon Knuts
Jon Knuts. Foto: TT.

Leksand vann svängig match

Jon Knuts: "Ingen bra match"
2:26 min

Leksand besegrade Pantern med 5-4, och klättrade ytterligare i hockeyallsvenskans tabell. Segermålet inprickat av Tobias Forsberg med bara 1.36 kvar av tredje perioden.

Totalt sett gjorde faktiskt Leksand en blek match, med många felbeslut och det kändes som alla sjukdomar på slutet tagit mycket energi.

På pluskontot: en riktig krigarmatch och en vass effektivitet. Leksand hade 3-0 en bit in i den andra perioden, trots att Pantern var hetare i spelet. Vips, så var Pantern uppe jämsides, men 25 sekunder före periodslut kom ändå 4-3.

Den tredje perioden blev de första två väldigt lik. Pantern jagade en kvittering, medan leksingarna slarvade. Kvitteringen kom också med lite drygt fyra minuter kvar av ordinarie speltid.

Då kändes det som att alla tre poäng kunde ha gått till Malmölaget, men 25-årsjubilerade Jon Knuts frispelade i slutskedet Tobias Forsberg och så fick Leksand ändå sista ordet.

Det som i början av säsongen var marginaler i mot, har under andra halvan av serien blivit marginaler med vid flera tillfällen.

Leksand är med den här segern femma i den haltande tabellen, en position som kan devalveras till en sjätteplats när Almtuna spelat sin 45:e match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".