Elever på en skola
Foto: Fredrik Sanberg/TT.

Lärarförbundet i Borlänge kritiskt - politikerna har inte hållit sina löften

0:33 min

Vad hände med alla löften? Den frågan ställer sig Lärarförbundet i Borlänge. De menar att politikerna i Borlänge inte har hållit dem vallöften om skolans förbättring som gavs inför valet 2014.

I går kväll bjöd Lärarförbundet i Borlänge in allmänhet, skolpersonal, medlemmar och lokala politiker till ett kvällsmöte för att diskutera situationen för kommunens skolverksamhet.

– Det vi vill är att följa upp dem vallöften som gavs inför valet 2014 då ledande kommunpolitiker här lovade en generell kvalitetsförbättring av skolorna i Borlänge, säger Jonas Lersten, sekreterare i lärarförbundets avdelning i Borlänge.

Men det har ni inte märkt av?

– Vi tycker oss inte märka det. Vi gör en ranking inom lärarförbundet varje år och Borlänge återfinns tyvärr i botten. Det finns ett stort missnöje bland våra medlemmar, säger Jonas Lersten.

– Det finns en kontinuitet i löften men inte i genomförandet av dem. Vi tror att det räcker gott att genomföra de löften som har getts, det skulle skolorna må bra av, säger Claes Holmgren som är ordförande för lärarförbundet i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista