Johannes Skog
Johannes Skog nummer 40 i IBF Falun. Foto: Emil Holmgren.

Hjärtfel stoppar Johannes Skogs fortsatta karriär i IBF Falun

3:29 min

Innebandyspelaren Johannes Skog - som spelat flest matcher i trefaldiga mästarna IBF Faluns historia - slutar med innebandyn med omedelbar verkan. Anledningen är att läkarna har upptäckt ett hjärtfel.

Johannes Skog som har vunnit sex raka mästerskapstitlar och har gjort över 300 poäng och mest matcher på elitnivå i IBF Falun, tvingas alltså lägga innebandyn på hyllan sedan upptäckten.

– Det var när jag skulle sova förra söndagen, då kände jag att jag hade dubbelslag i bröstet. Sedan på tisdagen kändes det som att jag skulle svimma och då åkte jag in till akuten, sedan gick det väldigt fort allting, säger Johannes Skog och fortsätter:

– Läkarna har sagt att jag måste sluta med innebandyn omedelbart för det kan vara direkt farligt om jag skulle fortsätta. Det de tror jag har är någon sjukdom som gör att man har för tjock hjärtvägg, och sjukdomen gör att elitidrottare dör under ansträngning, om jag har förstått det rätt. 

Hur orolig är du?

– Nu börjar det kännas ganska bra, när det gått några dagar. Förra veckan var det tungt då trodde jag att skulle kunna dö när som helst. Men nu har jag pratat med läkarna igen och förstått att ta det lugnt. Och jag är ju tacksam att jag åkte in och kollade upp det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista