Eternal of Sweden
1 av 2
Eternal of Sweden Foto: Pressbild
Pelle Hindén och Pontus Lekaregård från gruppen Eternal of Sweden
2 av 2
Pelle Hindén och Pontus Lekaregård Foto: Sveriges Radio

Eternal of Sweden förverkligar sin dröm

"Det var världen som tog oss med storm"
3:34 min

Det var många som drömde om att bli rockstjärna på 80-talet. I Gagnef, Björbo och Nås satt ett gäng killar som numera går under bandnamnet Eternal of Sweden och drömde men till skillnad från många andra stannade det inte vid en dröm.

Några av dem har spelat ihop sedan 15-års åldern och när det var dags för bandets andra platta kom nytt blod in i bandet i form av Björn Andersson på gitarr men annars är det gamla kompisgänget intakt.

Den nya plattan Heaven´s Gate är lite mörkare än debutalbumet Chapter 1 en platta helt made in Dalarna då den är inspelad hos Peter Tägtgren i Pärlby utanför Ludvika.

Ett av spåren på skivan betyder extra mycket för gruppen då låten Angel är en hyllning till Pontus Lekaregårds styvdotter som gick bort i leukemi blott 14 år gammal.

– Hon var en väldigt speciell tjej alltid glad och positiv med framtiden utstakad och på plattan sjunger hennes kompis Mikaela Henriksson duett med vår sångare Chrille på Angel, säger Pontus Lekaregård.

Eternal of Sweden består av:Björn Andersson, Anders "Slabben" Sandström, Christer Gärds, Pelle Hindén, Pontus Lekaregård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".