Tjärna Ängar Borlänge
Foto: Johan Thorén.

Polisen: Tjärna Ängar i Borlänge är ett riskområde

Tjärna Ängar i Borlänge är ett av 53 områden i landet där det finns allvarlig brottslighet. Detta enligt en ny rapport från polisen som bedömer Tjärna Ängar som ett riskområde.

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det här slår polisen fast i en ny rapport.

15 av dessa 53 områden klassas som särskilt utsatta. Sex områden bedöms som riskområden och 32 områden som utsatta.

Begreppet riskområde är en nivå mellan särskilt utsatt och utsatt område, och här - på plats 17 - hamnar alltså Tjärna Ängar i Borlänge.

– För att komma tillrätta med problematiken krävs att polisen finns i områdena och arbetar långsiktigt med förtroendeskapande åtgärder. Samtidigt kommer vi att agera kraftfullt mot den kriminalitet som finns. De som begår brott ska inte komma undan. Det säger Linda Staaf, som är chef för underrättelseenheten vid Nationella operativa avdelningen, Noa, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista