Bilden visar poliserna Anna Ställ Marie Enlund i Borlänge.
Anna Ställ och Marie Enlund arbetar som områdespoliser i bland annat Tjärna Ängar i Borlänge. Foto: Stefan Ubbesen

Områdespoliser ökar tryggheten i Tjärna Ängar

1:06 min

Polisen pekar ut Tjärna Ängar i Borlänge som ett av 53 riskområden i Sverige. Nu patrullerar lokala poliser i området för att öka tryggheten där.

I polisens rapport om riskområden med allvarlig brottslighet listas Tjärna Ängar på plats 17 av 53. Här behövs särskilda insatser, enligt polisen, som avgett ett medborgarlöfte om att sätta in särskilda områdespoliser här.

– Det är alltså ett löfte till medborgarna från kommunen och polisen i ett samarbete, och det handlar om att öka tryggheten och integreringen, säger Marie Enlund.

Hon och kollegan Anna Ställ arbetar sedan knappt en månad tillbaka som just områdespoliser i Tjärna Ängar.

– Minimikravet är att vi ska vara här på tisdagar, men vi jobbar ju med det här på heltid så vår närvaro kommer att vara betydligt mer än bara tisdagar, säger Anna Ställ.

– Vi är här för att visa oss och vara tillgängliga för dem som bor i området. Medborgare har faktiskt berättat att de känner sig mycket tryggare när de vet att vi är här i området, säger hon också.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista