Malung-Sälens kommun.
Foto: Sofie Lind/Sveriges Radio.

Buskörningar oroar medborgarna i Malung-Sälens kommun

1:57 min

Polisen i Malung-Sälen jobbar för att komma tillrätta med problem med buskörningen med A-traktorer, skotrar och fyrhjulingar. Och ikväll håller polisen ett informationsmöte för ungdomar och deras föräldrar. Vi ska ta det ur en brottsförebyggande synvinkel, säger Lena Ronnerstedt Eriksson är kommunpolis i bland annat Malung-Sälen.

Som ett led i sin satsning på medborgarlöften har polisen i Malung-Sälen lovat att ta tag i trafikstörningarna. Och man börjar alltså ikväll, med ett informationsmöte för ungdomar och deras föräldrar.

– Vi kommer ha en bred trafikinformation och sedan kommer de olika föreningarna som anslutit sig till oss, de kommer prata. Så vi ska ta detta ur en brottsförebyggande synvinkel för att få en bra grund att stå på, säger Lena Ronnerstedt Eriksson.

Hon har haft dialog med medborgarna och var i höstas ute och frågade runt om vad som kändes otryggt.

– Jag satt både i Sälen, i Lima och Malung och hade de här dialogerna, och där framkom att i stort sett alla tyckte att trafikmiljön i Malung var en otrygghetsfaktor. En del vågade inte gå ut på kvällarna och de stördes av det även när man var inomhus.

Vad hoppas du på att mötet ikväll ska ge?

– Jag hoppas på en bra dialog med ungdomarna, att ungdomarna kommer och att de ställer frågor, säger Lena Ronnerstedt Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista