Lasse Westin
Lasse Westin hoppas att fler vill bli mentorer. Foto: Ayla Karlsson

Falu kommun söker mentorer till ungdomar

1:22 min

Falu kommun har sedan 2013 haft ett samarbete med den ideella föreningen Mentor Sverige. Syftet med samarbetet är att ge ungdomar ett extra vuxenstöd för att stärka deras framtidstro och självkänsla. Nu behöver man fler mentorer för ungdomar i kommunen.

Ann-Louise Skoglund har varit mentor sedan förra året och tycker att mentorskapet är väldigt givande.

– Det är jätteroligt och lärorikt. Jag är mentor för en tjej som är 16 år, och det tror jag mycket på, att träffas över generationsgränserna. Det finns mycket att ge varandra, säger Ann-Louise Skoglund.

Det är ungdomarna själva som ansöker om att få en mentor. Efter det matchas de med en passande mentor men just nu finns det inte tillräckligt många mentorer. 

– Vi behöver fler mentorer hela tiden. Både män och kvinnor, men just nu framför allt män. Mentorskapet ger tryggare ungdomar och för våra nyanlända ungdomar kan det bli en väg in i samhället. För Falu kommun finns det bara fördelar med mentorprogrammet, säger Lasse Westin som är ansvarig för Mentor Sverige i Falun.
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista