Putte i Parken har tidigare enbart arrangerats i Karlstad. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio
Putte i Parken har tidigare enbart arrangerats i Karlstad. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio

Gratisfestivalen Putte i Parken till Leksand i sommar

1:15 min

Den stora gratisfestivalen Putte i Parken kommer arrangeras i Leksand i sommar. Den 14-16 juli blir det festival med kända svenska artister vid Hembygdsgårdarna i Leksand, lovar festivalgeneralen Niclas Lagerstam.

– Leksand är en bra sommarstad, det ska bli riktigt roligt att arrangera en festival där, säger Putte i Parkens festivalgeneral Niclas Lagerstam.

Putte i Parken har lockat tiotusentals besökare de senaste åren när festivalen arrangerats i Karlstad. Nu siktar arrangörerna på flera festivaler, varav en i Leksand. Men inga artister är klara än.

– Det är ett digert arbete att fylla tre festivaldagar på varje plats, så det är inget man slänger ihop på en pisskvart, säger Niclas Lagerstam.

Leksand är en av fyra platser där Putte i Parken kommer arrangeras i sommar. De övriga platserna är Örebro, Karlstad och Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista