Mathilda Thorud
Mathilda Thorud. Foto: Foto: Privat.

A-traktorföreningen i Malung: Buskörningen skylls på oss

2:52 min

På ett informationsmöte i Malung igår kväll fördes diskussioner om hur ungdomar med a-traktorer ska sluta med buskörningen i kommunen. Det var bra att vi fick till den här dialogen, säger Matilda Thorud, som är ordförande i a-traktorföreningen i Malung.

En hel del Malungsbor tycker att det är för många som buskör. Det är a-traktorer, skotrar och fyrhjulingar som folk reagerat på.

Och för att ta tag i trafikstörningarna så ordnade igår kväll polisen en informationsmöte med ungdomar och andra i kommunen där dom diskuterade hur det kan bli bättre.

Ett 50-tal personer kom på mötet, bland dem fanns 15-åriga Matilda Thorud, som är ordförande i a-traktorföreningen i Malung.

– Det var bra att vi fick till den här dialogen, säger hon.

Alla föreningar berättade på mötet om sin verksamhet, och det gjorde även Matilda Thorud. Och hon tycker att det är tråkigt med buskörningen.

– Det har varit lätt att skylla på oss, och det tycker vi är jättetråkigt. Det är ju någon enstaka epatraktor som buskör, men de är ju inte med oss. Men det vet ju inte resten i Malung och då skyller man på oss, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista