Kollage av veckans bilder
Foto: Montage: Helena Broström.

Bus, Book, Berg, bandy, Brage och bukfett

2:52 min

Buskörningar i Malung, hot mot sopgubbar och miljardärer som stöttar Dalkurd. Och tragedi (?) när Anna Book diskas.

Lars Svan sammanfattar veckan som gått i diktform.

Veckans kost har till mångt och mycket bestått av hetvägg och fastlagsbulle. Numer ser man själv ut som en semla då allt tycks ha lagt sig på hullä.

Veckans ord är ord som kaos, tragedi och kris, och man har tänkt: Hur kan världen få vara på detta vis?

Nej, då har det har inte handlat om tågtragedin i Tyskland där tåg kraschat lok mot lok, utan dom kraftfulla orden har använts när Melodifestivalen diskade Anna Book.

Nytt moderat landstingsråd blir Avestasonen Ulf Berg. År 1923 var senast Landstinget styrdes politiskt av  blå färg.

Om han lyckas få makten efter 93 års formsvacka, har han nog socialdemokraternas ekonomiska sinne att tacka.

Det har snackats mycket om buskörningar och stök i Malung, men äntä bra att det är lite liv i en by som annars är kav lugn

Men det är klart det kan bli FÖR livligt i den kommunen också som det blivit på Återvinningsstationen, där har folk blivit sura över höga taxor och tagit till den otrevliga tonen.

Sopgubbar har blivit hotade och fått räkningar kastade i truten, och nu uppmanar politikerna att personalen ska anmäla dessa förseelser till snuten.

Fotbollslaget Dalkurd har fått två nyförvärv nämligen två affärsmän som båda är miljardär, så nu ska här bli fotbollsaffär!
Och till Champions Leauge det bär, och kvar på sportfältet står Brage och svär. Och tänker: hur kunde det bli så här? Vi får hoppas på en comeback av Göran Arnbär...g.

Det Somaliska bandylaget har i VM i Ryssland hittills förlorat med sjutton-noll och åtta noll, men som alla som har varit och titta på bandy vet så är det ju omöjligt att se en bandyboll.

Avslutningsvis så har vädret i veckan varit katastrofalt, och Skidspelens längdspår har blitt grönklätt och kalt. För Svenska Rallyt är det inge´isigt och halt. Världscupen i skicross är nog glada att dom Idre valt.

Dikten är slut. Nu är det färdig malt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista