Falu Energis chef.
Falu Energis vd Per Dahlberg informerade fullmäktige i går. Foto: Robert Österlind/Sveriges Radio

Falu Energis vd Per Dahlberg granskar sina partners

Per Dahlberg, Falu Energi: "Vi kommer att titta vidare på det här"
1:04 min

Per Dahlberg, vd för Falu Energi & Vatten, säger nu till P4 Dalarna att bolaget ska granska uppgifterna om sina samarbetspartners bakgrunder.

När Per Dahlberg i går informerade ledamöterna i Faluns kommunfullmäktige om planerna på att bilda ett nytt bolag för datahallsprojektet, så sa han inte ett ord om sina partners Börge Granli och Jan Lundquist.

Som P4 Dalarna avslöjade i går så har Börge Granli drivit ett telekombolag tillsammans med ett pyramidspelsbolag och Jan Lundquist anklagas för skatteflykt, samtidigt som han har blivit eftertaxerad med drygt nio miljoner kronor för undanhållna inkomster och förmåner.

- Vi har drygt en månads tid innan det ska fattas beslut. Vi kommer att titta på de här andra bitarna också, säger Per Dahlberg.

Det som har kommit fram om era samarbetspartners Börge Granli och Jan Lundquist nu, är det något som har fått er att fundera på deras roll i det här?

- Vi kommer att titta vidare på det här, då.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".