Alva. Foto: Pressbild.
Alva. Foto: Pressbild.

Olycklig kärlek bakom Alvas hitlåt

1:41 min

Med låten Let Her Go har Alva Tång från Torgås fått en hit. Låten spelas bland annat flitigt på P3 och Alva berättar att det är en olycklig kärlekshistoria som gett inspiration till låten.

– Jag har en tendens att bara skriva om självupplevda grejer. Let Her Go handlar om att bli kär i någon som redan har någon. Att man är olyckligt kär i en person som har en flickvän, säger Alva, som växte upp i Torgås och började med musikskapande redan som liten. Men uppväxten var inte den lättaste.

– Jag blev retad, och jag insåg att jag behövde flytta därifrån. Jag klarade inte av att bo kvar där och behövde en fräsch start.

Alva flyttade till Stockholm för att gå gymnasiet, och hennes musikkarriär fick en flygande start efter att hon sjöng på Adrian Luxs storhit Damaged för några år sedan. Nu hoppas hon skapa sig en egen karriär.

– Jag trodde inte att Let Her Go skulle gå så bra. Nu hoppas jag på att nästa singel ska gå ännu bättre.

Hur gick det med den där kärlekshistorien till slut då?

– Nja, det har fortfarande inte gått. Men en bra grej med det är att jag kan plocka fram den känslan om och om igen.

Eftermiddag i P4 Dalarna
dalaeftermiddag@sverigesradio.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista