Bilden visar avspärrningsband från polisen.
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrott, fylleri och misshandel i länet i natt

Det har varit en lite stökig natt i främst Avesta, Falun och Ludvika. Flera personer har anmälts för misshandel och polisen har omhändertagit två personer för fylleri.

Strax efter halv tre på natten larmades polis till restaurangen Subway i Ludvika. Där hade en man i 50-årsåldern slagit och hotat två av de anställda. Han omhändertogs för tillnyktring och anmäldes för misshandel.

Ungefär samtidigt fick polisen också samtal om bråk på Falugatan i centrala Falun. Det ingripandet slutade med att fyra personer anmäldes för misshandel och en för olaga vapeninnehav i form av en pepparsprej. Även här omhändertogs en person som var för berusad.

Ingen av dem som utsattes för misshandel behövde dock uppsöka vård.

Däremot har två personer hämtats av ambulans efter rökutveckling i en lägenhet på Malmgatan i Avesta i natt. Röken ska ha berott på torrkokning.

Och vid halv sex-tiden på morgonen kom ett inbrottslarm från apoteket Visenten, också det i Avesta. Väktare och polis som kom till platsen såg utifrån skador på fastigheten att någon tagit sig in, men ingen gärningsman fanns kvar då.

Vad som eventuellt saknas är oklart. Polisen har spärrat av apoteket och hoppas göra en teknisk undersökning under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista