Leksands IF supportrar.
Arkivbild. Foto: TT.

Så borde LIF:s VD-annons se ut

2:13 min

En affärsdriven person som ska leda föreningen framåt. Så ser Leksands IF:s annons för en ny VD ut. Annonsen publicerades igår.

Men hur borde annonsen se ut egentligen? P4 Dalarna gör ett eget förslag och testar det på ordförande Åke Norström.

I en jobbannons som publicerades igår söker Leksands IF efter en ny VD. En person som utvecklar klubben såväl ekonomiskt som organisatoriskt efterfrågas.

Men de senaste åren har ju de verkställande direktörerna avlöst varandra i LIF, och därför tog vi på P4 Dalarna fram en jobbannons som beskriver svårigheterna med jobbet lite tydligare:

Vill du vara med och leda en förening vars ekonomi ständigt är under isen? Söker du efter ett jobb där alla har åsikter om det du gör, oavsett vad du gör? Vänta inte! Sök jobbet som VD i Leksands IF nu!

Statistiskt sett kommer du max orka med det här jobbet i två år, och då har troligtvis dina närmaste medarbetare bytts ut eller fått sparken några gånger under den tiden. Så gör som Kjell, Jonas, Håkan, Anders med flera har gjort dom senaste åren. Hoppa in med hjärtans lust och åk ut med huvudet före.

Välkommen med din ansökan till Leksands IF, folkets och lirarnas lag! För övriga frågor om tjänsten - ring företagshälsovården!

Vad tycker du om annonsen Åke Nordström?

– Haha, jag söker jobbet direkt själv, det här var ju fantastiskt, säger Åke Norström, ordförande i Leksands IF.

När ska ni ha tillsatt den nye VD:n?

– Vi ska vara klara i april. Och det finns en konkurrens om det här jobbet, oavsett vilken bild ni ger av det.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista