En läkare
1 av 2
TT. Foto: TT.
Peter Erensjö, biträdande verksamhetschef barnkliniken i Falun
2 av 2
Peter Erensjö, biträdande verksamhetschef barnkliniken i Falun hoppas att allmänheten fortsätter ha förtroende för barnläkarkåren. Foto: Stefan Ubbesen / Sveriges Radio

Förtroendet för barnläkare i fara efter övergreppsmisstankar

0:51 min

Efter misstankarna om sexövergrepp mot barn mot en barnläkare och en skolläkare riskerar förtroendet för barnhälsovården att skadas. Personalen på barnkliniken i Falun diskuterade i dag situationen vid en arbetsplatsträff.

– Vi jobbar ju helt klart i en förtroendebransch och förtroende tar tid att bygga upp och går snabbt att rasera så det är klart att man funderar över sådan saker, säger Peter Erensjö, biträdande chef för barnkliniken vid Falu lasarett.

Den senaste tidens uppmärksammade fall med två läkare, en barnläkare och skolläkare, som misstänks för övergrepp mot barn diskuterades vid dagens arbetsplatsträff på barnkliniken i Falun.

Den ena läkaren jobbade fram till årsskiftet vid en vårdcentral i Falun och den andra läkaren stängdes av från sitt arbete i januari.

– Det är klart att man funderar över om det kommer att få några konsekvenser för hur vi ska bemöta våra patienter framöver. Men jag hoppas att befolkningen kommer att kunna fortsätta att ha ett högt förtroende för oss, säger Peter Erensjö.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista