Entrén till Borlänge Energi
Foto: Borlänge Energi.

Borlänge Energis VD blir kvar i företaget - men på annan tjänst

2:05 min

Borlänge Energis VD lämnar sitt uppdrag, efter att ha erkänt sexköp, men blir kvar på företaget. Under nästa vecka tas det formella beslutet om vad han ska göra istället, berättar Kerstin Rahm, styrelseordförande vid Borlänge Energi.

I förra veckan utfärdades ett strafföreläggande mot VD:n på Borlänge energi efter att han erkänt brott mot sexköpslagen, och under nästa vecka tas det formella beslutet om att skilja honom från sina uppdrag som VD. Då ska även en ny VD utses.

Varför måste han lämna sina uppdrag?

– Han får ingen legitimitet när han är dömd för sexbrott, då anser vi i styrelsen att man inte kan jobba vidare på en sådan här position, säger Kerstin Rahm, styrelseordförande vid Borlänge Energi.

De anställda på Borlänge Energi fick i morse ta del av det inträffade och Kerstin Rahm menar att det är en omskakande händelse.

– Det är otroligt sorgligt och ledsamt. En personlig tragedi. Det är en jättejobbig händelse både för både oss i styrelsen och för personalen. Som VD i övrigt har han varit otroligt skicklig, fört företaget framåt och vi i styrelsen har varit väldigt nöjda med hans insats, säger Rahm.

Vad vet ni om bakgrunden kring det inträffade?

– Ingenting. Jag fick reda på det här i går och då kontaktade jag omedelbart alla i styrelsen och berättade vad som hänt.

Någon uppsägning är inte aktuell menar Kerstin Rahm och berättar att han blir han kvar på företaget, men hur de detaljerna ser ut är inte klart.

– Han har en tjänst i bolaget och vi får planera hans fortsatta uppdrag, och det blir i slutändan ett beslut av den nya VD:n. Men han blir kvar om han själv vill det, säger Kerstin Rahm.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista