Chef för Falu Energi och Vatten
Per Dahlberg, vd för Falu Energi & Vatten. Foto: Robert Österlind

Därför pausar Falu Energi arbetet med nya datahallsbolaget

5:21 min

Falu Energi & Vattens vd, Per Dahlberg, berättar nu att även de båda affärsmän Börge Granli och Per Lundquist, vars bolag Eco DC AB som man samarbetar med i datahallssatsningen, har bett om en paus i arbetet med att bilda ett nytt gemensamt bolag.

- Det är för att vi känner att det har blivit en väldig turbulens runtomkring det här, medialt då. Så vi känner att det blir svårt att driva det här vidare just nu. Alla vill ju liksom känna efter att vi är komfortabla och känna efter att vi gör rätt i det här, säger Per Dahlberg till P4 Dalarna.

Har era ägare, Falu kommun, gett några direktiv för det fortsatta arbetet med datahallsprojektet?

- Nej, inte direkt, utan jag var ju i går och hade en information på kommunstyrelsens utvecklingsutskott och det var många frågor. Jag förklarade vår situation och så fick jag en hel del frågor runtomkring det här.

- Och som jag uppfattade det kände de sig väldigt komfortabla med att vi bromsar upp det här med bolagsbildandet. Men samtidigt är de väldigt angelägna, som jag uppfattar det, att vi ska få till en etablering av ett datacenter i Falun.

Kommer ni att leta efter även andra möjliga samarbetspartners än Eco DC nu?

- Vi kommer först och främst att prata med Eco DC förstås om den här uppkomna situationen då, så att vi känner att vi är överens med dem om hur vi går vidare. Och vilken väg det sedan tar, det vet jag inte i dagsläget.

Men kan det bli så att de kliver av?

- Ja, jag vet inte det, jag kan inte svara på det nu. Det är i så fall upp till dem att bedöma det. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista