Lennart Sacrédeus
1 av 2
Lennart Sacrédeus Foto: Privat.

Sacrédeus (KD): Kritiken mot Hultqvists lägenhetsaffär patetisk

Lennart Sacrédeus: "Det handlar om bristande ansvar från staten"
4:23 min

Lennart Sacrédeus, före detta riksdagsman från Mora och EU-parlamentariker för Kristdemokraterna, tycker att kritiken mot försvarsminister Peter Hultqvists hyreskontrakt med Militärhögskolans bostadsstiftelse är patetisk.

– Jag tycker att det är djupt missvisande och att det i grund och botten handlar om ett bristande ansvar från staten själv, att man inte som för riksdagsledamöterna sörjer för att ge statsråden bostad, säger Lennart Sacrédeus till P4 Dalarna.

Det är Svenska Dagbladet som avslöjat att Hultqvist fått en lägenhet via Militärhögskolans bostadsstiftelse. Det har ifrågasatts om uthyrningen verkligen följer stiftelsens regler. Enligt Svenska Dagbladet säger reglerna att bostäderna ska gå till elever på Försvarshögskolan eller anställda inom försvaret.

– Vi ska kunna ha statsråd som inte bara bor i Stockholm och Uppsala. Det är väldigt bra att vi har ett statsråd från Dalarna, Peter Hultqvist, säger Sacrédeus.

Men ska det inte vara lika för alla?

– Vi måste ha ett system som fungerar och staten har konstaterat att vi behöver hjälpa riksdagsledamöterna med lägenheter.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".