Här står prins Daniel och rektorn vid Soltorgsgymnasiet i Borlänge, Björn Renberg. Prinsen som deltog i seminariedagen om entreprenörsskap som Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien arrangerade på skolan. Foto Stefan Ubbesen
Här står prins Daniel och rektorn vid Soltorgsgymnasiet i Borlänge, Björn Renberg. Prinsen som deltog i seminariedagen om entreprenörsskap som Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien arrangerade på skolan. Foto: Stefan Ubbesen

Selfies och entreprenörskap när prinsen besökte Soltorgsgymnasiet

1:58 min

Många ville ta selfies med prins Daniel när han i dag besökte Soltorgsgymnasiet i Borlänge för att prata om entreprenörskap och företagande, och om sitt projekt, Prins Daniels Fellowship

Prinsbesöket på Soltorgsgymnasiet gjordes inom ramen för Prins Daniels fellowship-program som är ett samarbete mellan Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA och Prins Daniel. 

– Det handlar om att vara ute och missionera att man ska våga satsa, att man inte ska vara rädd för att misslyckas. Det handlar om att vi ska få bort lite jante och vara mer framåtlutade, säger Prins Daniel till P4 Dalarna.

Prinsen är ju själv ett exempel på ett lyckat entreprenörskap med ett framgångsrikt företag inom träning och hälsa bakom sig. 

– Entreprenörskapet tog mig väldigt långt. Jag fick förverkliga mina egna idéer, jag skapade jobb åt mig själv och för ganska många andra genom min passion för träning och hälsa.

Björn Renberg är rektor på Soltorgsgymnasiet.

– Vi tycker att det är jättekul att de är här och att våra elever får upp ögonen för en massa spännande saker, som de också kan göra.

Hur går ni vidare med det här?

– Det är en bra push för vår entreprenörskapskurs som vi har här. Vi vill ju forma de här goda medborgarna, med ett eget driv som vågar tro på sig själv och det här är ju ett fragment i det.

Efter besöket på Soltorgsgymnasiet fortsatte Prins Daniel och IVA till Falun för ett besök på högskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista