Rullstolsburen resenär på buss.
Dalatrafik beklagar bussarnas dåliga tillgänglighet. Foto: Anna Lindgren

Dalatrafik beklagar den dåliga tillgängligheten på bussarna

3:16 min

Dalatrafiks bussar är otillgängliga för rullstolsburna resenärer, och ofta är det problem med att ta sig på och av bussarna med rullstol. Detta är något som gör Dalatrafik självkritiska. 

Oscar Sjökvist är rullstolsburen och upplever det som mycket svårt att transportera sig med Dalatrafiks bussar. Dalatrafiks VD Conny Strand beklagar att det ser ut så här.  

– Det är vår uppgift att göra det möjligt för honom. Och våra bussar ska fungera för det, så det är högst beklagligt att de inte gör det. Vi har ett jobb att göra, och att prata med våra trafikföretag.

Fredrik Lindström från Handikappföreningarnas Samarbetesorgan (HSO) känner igen den här kritiken från flera av organisationens medlemmar.  

– Man vill ju vara en del i samhället och blir man ombedd att ta nästa buss eller en taxi därifrån så är det ju inte alls bra, säger Lindström. 

Sagt på vår sida på Facebook om Dalatrafiks otillgängliga bussar:

Det är ett stort och irriterande problem att inte busschaufförerna stannar intill trottoarkanten! Lätt att halka för oss normal rörliga och hopplöst för alla med rullatorer!

Dalatrafik säjer att mycket beror på komunen, då ska de väl ta kontakt med dom då, eller...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista