BIlden visar Ted Gärdestad och Johan Eriksson (Ted Gärdestad-imitatör).
Vem är Ted Gärdestad och vem är Johan Eriksson, Ted Gärdestad-imitatör? Foto: Claudio Bresciani/TT och TT-arkiv. Montage: P4 Dalarna

DN förväxlade Tedkopian från Malung med originalet

3:35 min

Idag skulle Ted Gärdestad ha fyllt 60 år vilket uppmärksammas runt om i Sverige. Dagens Nyheter har idag ett quiz på sin hemsida om Ted Gärdestad, men det blev lite fel med bildsättningen.

När quizet först publicerades med rubriken "Hur mycket kan du om Ted Gärdestad" hade DN bildsatt med en bild på Johan Eriksson från Malungsfors som imiterar artisten i fråga och inte Ted själv.

– Nej vad pinsamt. Det är jag som får ta på mig det här, säger Kajsa Haidl på DN som är en av skaparna av quizet.

Johan Eriksson deltog i teveprogrammet "Sikta mot stjärnorna" på 90-talet där han imiterade Ted Gärdestad. Sedan dess har han framträtt och föreläst mycket om artisten i fråga. Han blev förvånad när han såg bilden i morse.

– Ja jag blev förvånad men det är väl ett bra betyg på att man är ganska lik ändå, säger Johan Eriksson.

Händer det ofta att folk säger att ni är väldigt lika varandra?

– Ja det är många som säger att vi är lika både utseende- och röstmässigt, det får jag höra ofta. Jag har även gjort konserter ihop med Teds bror Kenneth och både han och hans band tycker att vi var väldigt lika.

Så det är inte första gången?

– Nej det här har faktiskt hänt en gång tidigare, när det skulle göras en film om Ted använde man samma bild, skrattar Johan Eriksson.

Efter att P4 Dalarna uppmärksammat DN på bildmissen byttes bilden ut.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista