Erik Mårtensson i gruppen Eclipse
Erik Mårtensson i gruppen Eclipse.

Solleröbo debuterar i Melodifestivalen på lördag

1:59 min

Bandet Eclipse med Erik Mårtensson från Sollerön i spetsen debuterar i Melodifestivalen i Gävle på lördag. Det svåraste just nu? Att lära sig alla kameravinklar. 

De tävlar med låten Runaways i den fjärde deltävlingen. 

– Jag var mer nervös innan jag kom hit faktiskt, säger Erik Mårtensson. 

Man hör ju att det är mycket runt omkring och media som rycker i en, hur är det med det där?

– Jag tror att folk överdriver det lite, men klart att det är jättemycket. Vi är ju inte Carola eller Linda Bengtzing, de har väl mer media efter sig.

Men det är mycket media på plats och många vill göra små reportage menar Erik. 

– Vi har tackat nej till mycket, det ska skojas mycket med hårdrockare, som hur man gör med håret eller "lär oss att bli hårdrockare". Vi känner att vi vill fokusera på det vi gör istället för allt det andra runtomkring, säger Mårtensson.  

Läget för Eclipse är under kontroll inför lördagens framträdande, men det svåraste just nu är att lära sig alla kameravinklar. 

– Jag fick en lunta med papper på 78 punkter på kameravinklar som jag ska plugga in. Det är mycket kameraklipp, det blir som en musikvideo nästan fast man gör den live, säger Erik Mårtensson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista