Bussar
Dalatrafik. Foto: Johannes Rosendahl/Sveriges Radio

Falu kommun måste minska sin kollektivtrafik

2:06 min

Falu kommun har inte råd med sin nuvarande kollektivtrafik och enda lösningen är att vissa linjer och avgångar försvinner.

Det är främst trafiken i staden som kommer att påverkas av förändringarna. Det centerpartistiska kommunalrådet i Falun, Joakim Storck, menar att den enda lösningen på problemet är att minska avgångarna och ta bort vissa linjer. Något som oroar resenärerna.

Anne-Marie Karlsson reser mycket med busslinje fjorton och hon hoppas att den linjen inte är en av dem som kan komma att försvinna.

– Jag har ju även möjlighet att åka med elvan men det är ofta väldigt mycket passagerare och lite jobbigt när man har handikapp.

Vilma Åman från Falun åker mycket buss till sina träningar och om någon av de busslinjerna som hon åker med skulle försvinna så måste hon sluta med sin sport, förklarar hon.

Förändringarna i kollektivtrafiken i Falun kommer att märkas av i den nya tidtabellen som presenteras i mitten av augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista