Spelaren Sofia Engström, materialaren Kjell Klintberg och pionjären Kerstin Arvidsson inför Leksands damlags första kvartsfinalmatch hemma mot Djurgården damernas hockeyslutspel i Riksserien.Foto Stefan Ubbesen.
Spelaren Sofia Engström, materialaren Kjell Klintberg och pionjären Kerstin Arvidsson inför Leksands damlags första kvartsfinalmatch hemma mot Djurgården damernas hockeyslutspel i Riksserien. Foto Stefan Ubbesen. Foto: Stefan Ubbesen, P4 Dalarna

Leksandsdamerna siktar högt i SM-slutspelet

8:23 min

Ikväll startar SM-slutspelet för damhockeyn. Leksands IF möter Djurgården hemma i den första kvartsfinalmatchen. Backen Sofia Engström är laddad inför nedsläppet ikväll.

Kvartsfinalspelet avgörs i bäst av tre matcher. Andra matchen spelas i Stockholm på lördag och en eventuellt tredje match på söndag, också den i Stockholm.

Förra året gick Leksands IF till final och man siktar att gå långt även i år.

- Vi siktar först på att ta kvartsfinalen, men det är klart att vi inte vill vara sämre än förra året, säger Sofia Engström.

När herrspelarna i Leksand är heltidsanställda idrottsutövare så får damspelarna kämpa på med jobb och studier på dagtid, träningar på sen kvällstid och matcher oftast på helgen.

Egna utlägg är inte heller ovanliga för att de ska kunna utöva sin sport.

- Vi tränar lika hårt som herrarna och drömmen är att kunna leva på hockeyn, säger Sofia Engström, som dock tycker att Leksands IFs satsning på damhockeyn är bra.

När föreningen sparade på kostnader efter att herrlaget förra våren rasat ur SHL så var damsidan fredat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista